Pot neposrednega razodetja

Šamanizem je najzgodnejša duhovna praksa znana človeštvu, saj sega deset tisoče let v preteklost. Čeprav beseda “Šaman” izvira iz Sibirije in pomeni duhovni zdravilec, so šamanizem prakticirali tudi v delih Azije, Evrope, Afrike, Avstralije, Grenlandije in v Severni in Južni Ameriki. Dejstvo, da se je šamanizem prakticiral in uspeval deset tisoče let, vse do danes, priča o učinkovitosti in moči te prakse.

Eden od lepših vidikov šamanskega potovanja je princip neposrednega razodetja. Praksa šamanskega potovanja nam pomaga razmakniti tančice med vidnim in nevidnim svetom in dostopati do informacij in energij, ki nam lahko pomagajo pri našem prebujanju in vzpostavljanju naše celovitosti. Šaman je moški ali ženska, ki neposredno sodeluje z duhovnimi bitji in naslavlja duhovni vidik bolezni, izvaja vračanje delov duše, dostopa do božanskih informacij, pomaga dušam preminulih preiti v onostranstvo in izvaja raznolike ceremonije za skupnost.

Med šamanskim potovanjem je šaman v spremenjenem stanju zavesti, da lahko potuje onkraj časa in prostora v, kar je Carlos Castaneda imenoval, ne-navadno realnost ali kot jo sama doživljam, vzporedno vesolje. Ponavadi šaman posluša nekakšno obliko ritmičnega tolkala, ki popelje dušo v ne-navadno realnost. V teh potovanjih torej šaman pridobi informacije od duhovnih pomočnikov, ki so namenjene zdravljenju, družini, skupnosti.

Dandanes lahko prakso šamanskega potovanja uporabi vsakdo, ki se želi povezati z duhovnim svetom, pridobiti odgovore na svoja osebna vprašanja, se naučiti različnih zdravilskih metod, pomagati drugim v skupnosti, delati na problematiki planeta ali globalnih vprašanjih.

Šamansko potovanje:

-nam pomaga osebno rasti,

-počutiti se opolnomočene v naših osebnih življenjih,

-priskrbi pot neposrednega razodetja,

-je enostaven pristop za dostopanje do duhovnega vodstva,

-nam pomaga iti iz našega uma,

-nam pomaga širiti naše zavedanje in zavest.

Šamansko potovanje je vesela pot do ponovnega pridobivanja znanja o tem, kako svoja življenja vrniti v harmonijo in ravnovesje.

Prevedeno, prirejeno in povzeto po: Sandra Ingerman, Shamanic Journeying