Leta 2016, v enem od svojih intenzivnejših transformacijskih obdobij, sem se udeležil svojega prvega šamanskega potovanja z bobnanjem. Glede na precej intenzivno dogajanje, takrat, v mojem življenju (bolezen, iskanje samega sebe po ločitvi, novo partnerstvo), sem se vedno veselil srečanja z duhovnim svetom, ki mi je vedno prinašal tolažbo, vzpodbudo, usmeritev in predvsem brezpogojno ljubezen.

Pri šamanskem potovanju z zaprtimi očmi ležimo udobno na tleh. Vanj sem se spustil z namero, da v spodnjem svetu srečam svojo žival moči. Bobnanje se je pričelo, kar je bil znak, da v svojih mislih ponovim namero s katero vstopam v Spodnji svet in se prepustim.

Prišel sem v Spodnji svet in srečal svojo žival moči. Ob vprašanju ali ima kakšno sporočilo zame, je bil eden od odgovorov, naj se spomnim svojih prejšnjih šamanskih inkarnacij in znanj na Zemlji.

Takoj po tem je pričela moja žival moči razkosavati moje fizično telo. Za hip me je prešinilo:”Ali ni v duhovnem svetu le brezpogojna ljubezen?”

“Kaj se dogaja?”, so se spraševali moji možgani. Ker mi je bilo poprej razloženo, da sem v procesu potovanja popolnoma varen in da imajo reči, ki jih doživljamo in vidimo v potovanju simboličen pomen, sem se “umiril” in se prepustil zvokom bobnanja in razkosavanju telesa. Od glave, udov, trupa in notranjih organov. Nato so v potovanju do mojega razkosanega telesa prišla kozmična bitja in me ponovno sestavila, z razliko, da so moje kosti nadomestili s kristali.

Po potovanju sem od vodje šamanskega potovanja izvedel, da je bilo razkosavanje telesa del šamanske iniciacije.

Zatem mi je žival moči pokazala inkarnacije na Zemlji, ko sem prakticiral šamanizem (Sibirija – Altaj, Mongolija, Avstralija, Tibet, S in J Amerika) in mi šepetala: “Spomni se, spomni se…”.

Zelo močno sem doživel izkušnjo prvega šamanskega potovanja, ki od takrat, še vedno močno odzvanja v meni. Od leta 2022 sem bil voden, da s pomočjo ceremonij s svetimi rastlinami razrešujem svoje podzavestne blokade, krepim vez s svojo dušo in šamanskim delom sebe, ki mi, kadar ga oživim, prinaša občutek svobode, veselja, radosti in izpolnjenosti.

To me je vodilo k udeležbi izobraževanja za vodenje šamanskih potovanj pri svetovno znani učiteljici Sandri Ingerman.

Dobrodošel/la, da z menoj doživiš in raziščeš vsaj delček lepote energijskih, šamanskih svetov.