Kdor ima težave z rameni, pozablja nase (foto: profimedia)

Ramena so točka vprašanja: “Želim ali moram?”

Kdor ima težave z rameni živi tako, kakor družba ali njegovi bližnji od njega zahtevajo ali pričakujejo. Pozablja nase in zatira svoje želje.

Ramena pa se pretvorijo v krila takrat, ko človek živi svojo resnico in živi po principu “želim.” Ko se nauči ljubiti samega sebe in izpolnujejo svoje želje, ne želje okolice.

Na ramenih nosimo vse tegobe, obveze in lastno neuresničenost. Če človek deluje v nasprotju s svojimi željami, potem bodo njegova ramena napeta in zakrčena, življenjska energija ne mora svobodno teči skozi telo. Na ramenih nosimo breme izdaje samega sebe. V ramenih se razvija tudi želja po ustvarjanju in samoizražanju. Hkrati je ta predel odgovoren za pretok emocionalne energije srca, saj s pomočjo rok sprejemamo, objemamo, božamo… Če so ramena zakrčena, pa ne moremo sprejemati, objemati drugih ali ustvarjati.

Ko človek deluje v nasprotju s svojimi željami, takrat napetost v ramenih postaja vse močnejša. Občuti krivico, ki jo dela samemu sebi. Če človek živi tako iz leta v leto, se mišice prilagodijo takšnim emocijam, posledica pa so deformirana ramena.

Ramena se uporabljajo tudi pri izražanju svojih občutkov in emocij. Če so “zamrznjena”, imamo zamrzneje emocije.

Če si zlomimo ramo je to signal, da že leta ne živimo v skladu s svojo dušo, temveč živimo za okolico. Zaprtost in zavrtost samega sebe pa privede do slabe in krive hrbtenice.

Leva stran ramena je odgovorna za žensko energijo. Če ima ženska napetost v levi strani ramen, je pozabila na svojo ženstvenost, zatrla je svojo seksualnost, morda ne živi s tistim, katerega ljubi ipd. Če je napeta leva stran pri moškemu, ima ta morda težave z ženskami, morda je “mamin sin” ali “copata”.

Napeta desna stran ramen pa je odgovorna za moško energijo, za moč in agresijo. Če je napeta desna stran pri ženski je to lahko zato, ker se podreja moškemu ali jo ta izkorišča. Pri moškemu pa pomeni, da je prevzel preveč odgovornosti nase.

Pazite na svoja ramena in jih osvobodite bremen ter zatrtih čustvev! Seveda je pomembno tudi gibanje. Večkrat na dan se spomnite razgibati svoja ramena, tako se boste lažje osvobodili bremen, ki so se tam usedla.

Živite svojo resnico in naj se ramena spremenijo v krila, ki vas bodo lahkotno popeljala skozi življenje.

Prirejeno po: Viktorija Šteljmak, econet.ru

VIR: https://www.sensa.si